Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Historien vår på området:

 

1995

Året var 1995 og NSchK avd Nordenfjeldske var på jakt etter et fast tilholdssted.

På denne tiden var det inngått avtale om lån av Freidighuset på Eberg (Moholt) til våre medlemsmøter. 

 

Treninger og kurs ble avholdt på tilgjengelig steder, og ble avtalt fra gang til gang. Annen form for trening; utstilling, bruks, lp, ble avtalt medlemmer imellom, og foregikk på forskjellige steder. Det var ingen steder å dra der man kunne vite at man ville finne «artsfrender» for litt hjelp eller tips til sin trening.

 

Styret, med formann Per Arne Sundfær, jobbet intenst med å skaffe avdelingen en permanent plass, og blant flere alternativer, var både Eberg/Moholt og Granåsen, høyst aktuelle steder som ble diskutert med Trondheim kommune.

 

Området nede på Stavsøra ble også nevnt, men dette var en del av et uoppgjort dødsbo, så det var ikke mulig å få inngått en langsiktig leieavtale her.

 

Modellfly-klubben disponerte på denne tiden Stavsøra, men naboene klaget på mye støy, og det endte med at de måtte ta med seg flyene og flytte et annet sted. Dette åpnet imidlertid for at NSchK avd Nordenfjeldske med sine schäferhunder, i hvert fall midlertidig kunne disponere området.

 

Vi fikk lov til å sette opp «enkle installasjoner som lett lar seg fjerne»; som telt eller vogn på hjul. 

En grønn televerksbrakke ble plassert, og fungerte utmerket.

Per Arne Sundfær med sitt styre gjorde en kjempeinnsats i denne perioden. Formannsklubba ble overdratt til Erik Skamfer på generalforsamlingen 23. november 1995.

 

1996

Den 21. januar 1996 avholdes appellcup i bruks på Stavsøra. Gunnar Aagesen måtte strø banen slik at ekvipasjene kunne ferdes trygt. Vårutstillingen ble som vanlig avholdt på Nissekollen, Nardo.

 

Det var (er?) ikke uvanlig å finne etterlatenskaper når man kom til Stavsøra for å trene eller treffe artsfrender. Utbrente bilvrak, hauger med kasserte bildekk, en gammel stol som ingen ville ha osv. Vi rydda å rydda, og av og til måtte vi ringe politiet for å fortelle om biler som var etterlatt. I andre parkerte biler foregikk det derimot helt andre ting, men disse så seg nødt til å flytte «erotisk sone» lenger bort i skogen, da disse schäferhund-folkene til stadighet kom og forstyrret.

 

1997 

Det blir satt opp utedass på Øra. (denne er i dag lager for utstyr)

Arbeidet mot kommunen ble avsluttet, da det ikke førte frem til noe konkret som vi kunne ha nytte av. 

Helt nederst på Øra (der vi bruker å ha camping nå), rigget en gjeng seg til med det nye RIKprogrammet. Her trente de bitearbeid på klubbens egne ferske figuranter; Arvid Krogh, Arild Sundli og Geir Flønes.

 

1998

Vi fikk lagt nytt dekke på utstillingsbanen (den var der RIK banen er nå), men området holdt ikke stand til å arrangere noen stor utstilling. Vårutstillingen ble som vanlig på Nissekollen.

 

Avd Nord-Trøndelag hadde organisasjonsmessige problemer, og fikk ikke avholdt sitt vår-stevne. Vi tok over utstillingen i siste liten, og pga omstendighetene bestemte vi å avholde arrangementet på Stavsøra. Det var lite påmeldte og det kostet mye penger å leie andre steder. 

Dette var den aller første utstilling som ble arrangert på Stavsøra.

 

Lenger nede stod Agilitybanen, og hele området imellom disse var overfylt med busker og kratt. En gedigen dugnad, og vi fikk fjernet det meste. Øra fremsto nå som et fint område for RIK og Bruks-appell.

 

1999 

Vi plukket stein etter stein på det som i dag er utstillingsbane, for å lage RIK-bane med internasjonale mål. Minst hundrevis av små olderbusker ble revet opp med hendene. Mange såre hender og ømme muskler senere, stod banen ferdig. Sååååå stolte vi var.

 

En gedigen dugnad som Nelly Dyblie fikk i stand, brakte ca 35 000 i kassa. Penger som vi sårt trengte for å få råd til å sette opp stolper og kjøpe lyskastere.

 

Erik Skamfer overlot «roret» til Arvid Ekle ved generalforsamling november 1999.

 

2000

Stavsøra hadde fått en eier, Arvid Schive, og styret startet forhandlinger om å få leie området på åremål. En langsiktig leieavtale ble jobbet frem.

 

Stolpene var kommet og vi fikk omsider ordnet med lys til mørke høstkvelder.

 

Ny utstillingsbane ble laget. Stolte satt vi på rad og rekke bortover langs ringen. Det er jo slik vi er vant til å sitte …. Og selvfølgelig hadde vi ordnet med ringbånd også. (Etter hvert har denne banen blitt parkeringsplass nederst på området vårt)

 

Det første Midtnorsk Mesterskap ble så avholdt. Vi hadde campingvogn til kjøkken og leide aggregat (som nesten druknet da floa kom), men vi hadde et kjempearrangement. Fest hadde vi i et stor-telt, som ellers var oppholdsplass når været tilsa det. Erik Skamfer hadde skaffet to digre langbord med benker til (de står nå foran klubb-huset). Vi hadde bål i en gammel oljetønne på kalde dager.

 

Annett Bäck hadde fått en container som ble plassert inntil skogkanten, og vi hadde endelig en plass å gjøre av alle tingene våre. De hadde tidligere vært lagret litt rundt omkring. Det var en stor lettelse å endelig få alt samlet på én plass.

 

2001 

En etterlengtet avtale om leie av Stavsøra ble endelig undertegnet, og den skulle løpe i 10 år, med opsjon.

Vi var kjempeglade. Nå kunne vi kanskje installere noe mer permanent tak over hodet.

Bruks-stevne ble arrangert, og Arvid Ekle kom med 5x5m ferdigplen som ble rullet ut. Krypøvelsen i bruks-appell krevde gress. Annett Bäck klippet denne med sin egen saks!!! (vi hadde jo ingen gressklipper). Formann Arvid Ekle fikk tidsproblemer, og overlot formannsjobben til sin nestleder Arvid Krogh.

 

2002

Vi investerte i en brakke til kaffekoking og ly for vind/regn. Med åpning i ene enden, fungerte den som kiosk på våre stevner. Den fikk kjøkkenbenk og sittekrok, og vi var kjempeglade. Denne ble senere toalettbrakke.

 

Midt-Norsk Mesterskap ble arrangert, på grus selvfølgelig.

Ved generalforsamling i november ble Harry Lyder valgt inn som formann for siste del av perioden til Arvid.

 

2003 

Vi rydda området og tiden gikk med til steinplukking (til tider så mange som gikk og plukket at vi så ut som potetplukkere) og bearbeiding av den øverste banen, Bruks/RIKbanen, ble sådd om høsten.

 

Hytta måtte selges hvis vi skulle få råd til å sette opp et klubbhus på Stavsøra som vi også kunne ha medlemsmøter i.

 

2004 

Gresset på RIK banen grodde som bare det, og både elektriske klippere og diverse flymoer endte sine dager etter runder på banen.

 

Takket være Trond Eriksen fikk vi kjøpt en hel kontor-rigg for 6 000,-, men hytta stod enda til salgs og vi hadde ingen penger. Ingun Moe ble en reddende engel, og forskutterte gjennom sitt firma mellom 80 og 100 000 i 6 mndr. Derfor stod det i flere år et skilt med «Ivar S Moe» på veggen ved inngangen til Klubb-huset.

 

En knallhard dugnad (og 100 000,-) senere var riggen på plass på Stavøra (14. og 15. februar ble riggen demontert og flyttet) og vi var akkurat ferdig i tide til Midt-Norsk med innredningen. Slitne medlemmer hadde klart å lande prosjektet trygt. For en innsats!!!! 

 

Veldig mange har vært med og bidratt med maling, snekring, vaffelsteking, kaffekoking, støping, flislegging, gulvlegging og ikke minst rengjøring/rydding underveis. Alle som ikke har hatt anledning til å besøke Øra, bør benytte anledningen nå.

 

2005 

Vi sådde gress på midtstykket, og det ble jammen meg klart til utstillingen samme sommer.

Geir Flønes skaffet oss et flunkende nytt kjøkken – helt gratis.

 

Og store fremskritt: vi kjøpte gressklipper som vi kunne sitte på. Denne ble stjålet etter bare en uke i containeren, og vi beslutte å koble alarm til alle våre «oppbevaringsplasser». Ny klipper (samme sort) ble anskaffet, og dette lettet selvfølgelig mye arbeid fra slitne medlemmer som prøvde å holde banen i hevd.

 

2006

Vi gjerder inn banene. Maler og vedlikeholder området gjennom flere dugnader. Man høster som man sår, heter det, og vi hadde laget oss arbeide for årene fremover. Skulle området bevares og ikke forfalle, var det bare å henge i å jobbe.

 

2007

Harry Lyder takker for seg etter 5 arbeidsomme men flotte år i sjefsstolen, og overlater skuta til Gunnar Aagesen ved generalforsamling i januar 2008.

 

2008

Alle tror at Stavsøra alltid har vært sånn og at alt gjør seg selv ……?

 

Å regne arbeidstimene våre medlemmer har lagt ned på Stavsøra, er helt umulig. Men uten denne innsatsen hadde vi ikke hatt plassen slik den fremstår nå. Årlige utgifter for å i det hele tatt ha Stavsøra med klubbhus og baneanleggene er ca kr 80 000,- pr år. Bearbeiding og vedlikehold av uteområdene inkl leien er kr 50 000. Treningsavgiften som pr dd er på kr 350,- dekker på langt nær denne summen. Derfor har vi supplert med kaffe/vaffelsalg på onsdager og søndager.

 

Kravet er at ALLE som benytter baneanleggene SKAL betale treningsavgift. Ønskedrømmen er jo at ALLE som benytter området VIL betale. Det er en unik plass vi har. Norges, ja kanskje også Nordens flotteste anlegg. ALLE som kommer langveisfra, er mektig imponert over det vi har fått til. Her kan vi møtes til kaffe og vafler. Alltid møte artsfrender. Ha innholdsrike diskusjoner, som kanskje også ender i at man er enig om å være uenig. Vi har stor takhøyde, og rommer et gjennomsnitt av befolkningen. Ikke vanskelig å finne treningskompis. Alltid noen å spørre til råds. 

 

På Stavsøra finnes nå ALT på èn plass!

Da er vel 350,- kr og en «vaffelvakt» en rimelig årsavgift å betale, eller hva?

 

Driften stabiliserer seg, og vi har driftsoverskudd for første gang på flere år.

 

2009

RIKbanen utbedres slik at den innehar internasjonale mål, og nytt gjerde settes opp i fremkant. Testløypa modifiseres, og er vel snart Norges beste?

Vi er i møter med eier av Stavsøra, og ny leiekontrakt på 10 nye år inngås fra 1.1.2010

 

2010

Gunnar Aagsen overlater ledervervet til Geir Flønes ved generalforsamlingen i januar 2010.

Brukeravgifta for Stavsøra økes til kr 600,- for å forsvare ny leie og drift av området.

Vi kjøper ny gressklipper.

 

2011

Gjerde rundt Lydighetsbanen blir satt opp av komiteen selv.

Flere stolper med lys monteres slik at parkeringen og den gamle grusbanen blir mer opplyst.

Brukeravgifta defineres mer klart til: De av våre medlemmer som benytter klubbens innleide

område med hund, er brukere og skal betale brukeravgift.

 

2012

Nye gjerder rundt RIKbanen og Utstillingsbanen

Vannprosjekt – boring etter vann – totalt mislykket

Vi kjøper en liten tilhenger. Det legges ned strømkabler til utstillingsbanen.

Lekeplass med sandkasse og huskestativ blir ferdigstilt.

 

2013

Ingen store prosjekter – Vi søker Melhus kommune om dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan. Ting er uavklart med kommunen og prosjekter må settes på vent

Vi kjøper nytt premietelt.

 

2014

Det investeres i ny gressklipper, den gamle er for liten og for dårlig til vårt bruk. Bankterminal gir en ny hverdag. Kjøpt hjertestarter og avholdt hjertestarterkurs for påmeldte medlemmer.

Vi investerer i nytt stortelt og nye bærbare skjul til RIKtrening



2015

Vanntank – det ryddes plass i container – legger rør inn til kjøkken og utekran. Isolerer rør

Nye benker og bord lages på plassen i god dugnadsånd med Erik Skamfer som primus motor

Vinden har tatt taket på Storteltet, så vi må kjøpe nytt

Vi kjøper et dobbelt industri-kjøleskap til kjøkkenet.

Ny startpistol til tester, en 9mm til kr 2115,-.

 

2016

Geir Flønes overlater ledervervet til Roger Svendsen ved generalforsamling i februar.

Vi kjøper bærbarPC til kasserer og sekretær (Toshiba Satellite kr 5000,- pr stk).

Det blir også investert i to nye IDscannere.

 

Prosessen med reguleringsplan fortsetter. Rådmannens forslag til vedtak setter en frist for å fraflytte og rydde område innen 01.05.2016. Melhus Formannskap er på befaring i februar på Stavsøra. Vi blir enige om å ha et møte med grunneiere, NBHK, og Melhus kommune 11.03.2016 i rådhuset på Melhus.

 

Grunneierne, NBHK og Avd Nordenfjeldske blir enige om å samarbeide og sette i gang prosessen med reguleringsplan. Melhus kommune er villig til å bidra med inntil kr 50.000, - i prosessen. Frist for oppstartsmøte blir satt til 01.05.2016.

Norges Hus AS, Melhus blir hyret inn som konsulenter for arbeidet med et pristilbud på kr 158.000, -

 

2017

Det blir lagt strøm frem til campingområdet vårt.

Det må lages en Naturmangfoldsrapport ifb med reguleringsprosessen. NorConsult blir hyret inn til denne oppgaven.

Ny startpistol til bruks/utstilling 6mm (kr 1400,-) og nytt hoppstativ LP

 

2018

Ingen store investeringer, men vi kjøper ny trampoline (kr 3200,-) til lekeplassen.

 

Den 09. januar ble det vedtatt av formannskapet i Melhus kommune å legge planforslaget for Detaljregulering av Stavsøra med plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse ut til høring og offentlig ettersyn.

 

Fylkesmannen valgte å fremme innsigelse til planforslaget, med henvisning til forvaltningsplan for Gaula vassdraget som argumentasjon. Det ble avtalt en ny befaring på Stavsøra 04. mai, hvor representanter fra Fylkesmannen, Melhus Kommune, NBHK, NSchK avd Nordenfjeldske og grunneierne var til stede. Den 22. mai valgte Fylkesmannen å stå ved innsigelsen.

 

Ved formannskapsmøte i Melhus Kommune 28. august valgte formannskapet å ikke ta innsigelsen fra fylkesmannen til følge.

 

Utvalgets vedtak: Melhus kommune velger å ikke ta innsigelse fra fylkesmannen i Trøndelag til detaljregulering Stavsøra til følge. Kommunen mener at reguleringsplanen er et viktig verktøy for å avgrense aktiviteten i området og derfor også til å ivareta naturmangfoldet.

 

Formannskapet ba rådmannen kontakte fylkesmannen for å gjennomføre mekling i saken.

Det første meklingsmøte ble avholdt 17. oktober, der det ble vist vilje til å finne en løsning, men partene står fremdeles et stykke ifra hverandre.

 

2019

Avdelingen fyller 80 år i år, og vi feirer oss selv med festmiddag på Clarion hotell 😊

Det er et utbrudd av alvorlig hundesykdom med blodig diare og oppkast – flere hunder som dør over hele landet. Vi må avlyse stevner og stenge banene i en periode for å unngå eventuell smitte. 

En epidemi som ingen vet hvor eller hva den kommer av. Forsvant like fort som den kom.

 

Vi investerer i varmepumpe til klubbhuset (ca kr 20.000, - inkl feste). 

 

Vi bestiller Klubbjakker fra Canelana; ytterjakker med brodert logo forskutteres av avdelingen for en god pris ut til medlemmene. 

 

2020

Covid-19 kommer til landet og en pandemi er plutselig over oss. Den norske regjeringen kommer med «de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid». Det er helt nødvendig, sier statsminister Erna Solberg. Den 12. mars stenger landet ned. 

 

Vi må avlyse våre arrangementer og stenge klubbhus og baner for trening en periode. Håndsprit, munnbind og desinfeksjonsspray blir en del av hverdagen vår …

Styremøtene foregår på Teams, og både Julefest og medlemsmøter må avlyses.

 

Vi holder god avstand og benytter anledningen til å male klubbhuset og gjerdene rundt banene våre. 

Det investeres også i nytt tak på storteltet vårt.

 

Det ble gjennomført utstilling, bruksprøver og lydighet den 11. og 12. juli med strenge korona restriksjoner. Etter hvert får vi også avholdt noen bruks-prøver og noen tester, under strenge krav til avstand.

 

Den 2. oktober startet vi utskifting til nye lyskastere med ledlys på banene. Gode priser formidlet av Bjørn Karlsen.

 

Ny leiekontrakt for 10 nye år + opsjon signeres.

 

2021

Roger Svendsen trekker seg som leder etter generalforsamling. Nestleder Bjørn Karlsen overtar frem til neste ordinære valg i 2022.

 

Brukeravgiften for Stavsøra må økes til kr 1000,- for å klare å dekke opp for økt leie.

Vi må i tillegg belage oss på mere utleie.

 

Vi arrangerer Rally-lydighet for første gang – Line Christensen er primus motor.

 

Strenge koronarestriksjoner følger oss og legger begrensninger på både utleie og egne arrangementer.

 

Vi låner auditoriet på Spongdal Skole for å ha møter på. Her klarer vi å holde nødvendig avstand.

Leien for Stavsøra er doblet i den nye leiekontrakten, og vi må se etter nye måter å få inn penger på.

 

På høsten slippes det gradvis opp for restriksjoner og 16. oktober har vi årets første medlemsmøte i klubbhuset - med påfølgende oktoberfest. 

Det blir 4. desember og vi kan endelig ha julefest i egne lokaler igjen.

 

Tre utebord med benker er kjøpt inn, og satt inn i storteltet på utstillingsbanen.

Vi fikk fornyet oss innvendig i brakka også, da vi fikk tak i mange nye stoler (av Trond Eriksen)

Nye bord på kursrommet har vi også fått tak i (av Ketil Kvaal).

 

2022

Vi får avdelingens første kvinnelige leder ved generalforsamling 12. februar; Hanne Lilleberg. 

 

De nye utelampene begynner å fuske.. vi reklamerer på disse, men er ikke fornøyde med kvaliteten.

 

Vi kjøper ny hjertestarter.

Taket (fra 2020) på storteltet revner og er helt ødelagt av vinden.

 

Det investeres i en ny container hvor utstyret til Drift og vedlikehold skal plasseres. Vi har også fått tak i nye bord til klubblokalet, samt nye stoler til sekretariat og kursrom (av Ketil Kvaal). 

 

Trøbbel med de nye ledlampene gjør at vi får montert jordfeilbrytere på hver kurs i sikringsskapet (Lars Hoem), og flere av lampene må skiftes ut.

 

2023

Vi skal slippe å hente vann, det er inngått avtale med Melhus kommune slik at de kommer og fyller opp tanken vår ved behov. (formidlet av Geir Wikstrøm).







 

Historisk referent:

Hilde Aspaas Eriksen


Bilder fra 2004

Lade, første brakka lastes på...

Et klubbhus tar form.. 

 

Trond, Terje og Mikael i panel-sving Inge og formann Harry inspiserer

 

Noen kaffepauser må man jo ha....... Harry, Oddbjørn, Terje og Trond

Kristin, Monica og Margareth

Ingen heligdager her takk! Marit jeg ser en hær..... Geir, Inger, Annett og Marit maler

Torbjørn maler vegg

 

Trond har dreisen på raka

Liten mann med stor maskin....

 

Inge og Bjørn lager sandkasse til barna, Fredrik overvåker...

Se hvor fint det har blitt !!!!

Sist oppdatert 21.03.2023 kl. 14:30

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn