Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Stavsøra - Historikk og gamle bilder

 
Klubbhus:
Ti brakker ble flyttet fra Lade helgen 14. og 15. februar. Derfra og frem til Midt-Norsk var det jobbing både tidlig og sent. Nå står et praktfullt klubbhus ferdig som vi, på linje med alle andre medlemmer er veldig stolte av. Veldig mange har vært med å bidratt med: maling, snekring, vaffelsteking, kaffekoking, støping, flislegging, gulvlegging og ikke minst rengjøring/rydding underveis. Alle som ikke har hatt anledning til å besøke Øra, bør benytte anledningen nå.
 
Baner:
Vi har fått en ny utstillingsbanen på gress. Den gamle utstillingsbanen i grus har vi fortsatt. Lydighetsringen likeså, og gress banen har fått et par runder med gjødsel og er blitt grønn og fin. Banene har lys som vi kan bruke under høst/vinter halvåret.
Også barna fått sin egen ”bane” - et eget område å regjere på, med huskestativ og stor sandkasse.
Medlemmene og andre besøkende møter et positivt miljø, hvor samholdet er i fokus. Nå er vi ikke lenger flere ”klikker” på Øra, men EN stor klikk på sånn ca 200 positive sjeler.
Utover høsten vil det også bli lys i alle kroker om kveldene. Så møt opp å ha det trivelig i lag….
Onsdagene har allerede blitt en dag hvor mange oppsøker Øra; da er det alltid lydighetsinstruktør tilstede, det er utstillingstrening, valpetreff, lydighetstrening og høy sosial faktor. Søndagene er det noe mindre organisert trening, men mange velger å avslutte helgen med sosialt samvær blant likesinnede på Øra.
 
Kafè:
I Klubbhuset har vi også servering, og med medlemmenes hjelp vil vi forsøke å holde kafeen i Klubbhuset åpen hver onsdag og søndag. Alle er selvfølgelig velkommen ALLE dager, men til å begynne med vil vi forsøke disse dagene.
 

Værsågo’ Stavsøra er servert !

Året var 1995 og NSchK avd Nordenfjeldske var på jakt etter et fast tilholdssted.
På denne tiden var det inngått avtale om lån av Freidighuset på Eberg (Moholt) til våre medlemsmøter. Treninger og kurs ble avholdt på tilgjengelig steder, og ble avtalt fra gang til gang. Annen form for trening; utstilling, bruks, lp, ble avtalt medlemmer i mellom, og foregikk på forskjellige steder. Det var ingen steder å dra der man kunne vite at man ville finne ”artsfrender” for litt hjelp eller tips til sin trening.

Styret, med formann Per Arne Sundfær, jobbet intenst med å skaffe avdelingen en permanent plass, og blant flere alternativer, var både Eberg/Moholt og Granåsen, høyst aktuelle steder som ble diskutert med Trondheim kommune.

Området nede på Stavsøra ble også nevnt, men dette var en del av et uoppgjort dødsbo, så det var ikke mulig å få inngått en langsiktig leieavtale her.
Modellfly-klubben disponerte på denne tiden Stavøra, men naboene klaget på mye støy, og det endte med at de måtte ta med seg flyene og flytte et annet sted. Dette åpnet imidlertid for at NSchK avd Nordenfjeldske med sine schäferhunder, i hvert fall midlertidig kunne disponere området.

Vi fikk lov til å sette opp ”enkle installasjoner som lett lar seg fjerne”; dvs telt eller vogn på hjul. En grønn televerksbrakke ble plassert, og fungerte utmerket.

Per Arne Sundfær med sitt styre gjorde en kjempeinnsats i denne perioden. Formannsklubba ble overdratt til Erik Skamfer på generalforsamlingen 23. november 1995.

Den 21. januar 1996 avholdes appellcup i bruks på Stavøra. Gunnar Aagesen måtte strø banen slik at ekvipasjene kunne ferdes trygt. Vårutstillingen ble som vanlig avholdt på Nissekollen, Nardo.

Det var (er?) ikke uvanlig å finne etterlatenskaper når man kom til Stavøra for å trene eller treffe artsfrender. Utbrente bilvrak, hauger med kasserte bildekk, en gammel stol som ingen ville ha osv. Vi rydda å rydda, og av og til måtte vi ringe politiet for å fortelle om biler som var etterlatt. I andre parkerte biler foregikk det derimot helt andre ting, men disse så seg nødt til å flytte ”erotisk sone” lenger bort i skogen, da disse schäferhund-folkene til stadighet kom å forstyrret.

I 1997 ble det satt opp utedass på Øra.
Arbeidet mot kommunen ble avsluttet, da det ikke førte frem til noe konkret som vi kunne ha nytte av. Helt nederst på Øra (der vi bruker å ha camping nå), rigget en gjeng seg til med det nye RIKprogrammet. Her trente de bitearbeid på klubbens egne ferske figuranter; Arvid Krogh, Arild Sundli og Geir Flønes.

1998
Vi fikk lagt nytt dekke på utstillingsbanen (den var der RIKbanen er nå), men området holdte ikke stand til å arrangere noen stor utstilling. Vårutstillingen ble som vanlig på Nissekollen.

Avd Nord-Trøndelag hadde organisasjonsmessige problemer, og fikk ikke avholdt sitt vår-stevne. Vi tok over utstillingen i siste liten, og pga omstendighetene bestemte vi å avholde arrangementet på Stavsøra. Det var lite påmeldte og det kostet mye penger å leie andre steder. Dette var den aller første utstilling som ble arrangert på Stavsøra.
Lenger nede stod Agilitybanen, og hele området i mellom disse var overfylt med busker og kratt. En gedigen dugnad, og vi fikk fjernet det meste. Øra fremsto nå som et fint område for RIK og Bruks-appell.

1999 Vi plukket stein etter stein på det som i dag er utstillingsbane, for å lage RIK-bane med internasjonale mål. Minst hundrevis av små olderbusker ble revet opp med hendene. Mange såre hender og ømme muskler senere, stod banen ferdig. Sååååå stolte vi var.

En gedigen dugnad som Nelly Dyblie fikk i stand, brakte ca 35 000 i kassa. Penger som vi sårt trengte for å få råd til å sette opp stolper og kjøpe lyskastere.

Erik Skamfer overlot ”roret” til Arvid Ekle ved generalforsamling november 1999.

2000
Stavsøra hadde fått en eier, Arvid Schive, og styret startet forhandlinger om å få leie området på åremål. En langsiktig leieavtale ble jobbet frem.
Stolpene var kommet og vi fikk omsider ordnet med lys til mørke høstkvelder.
Ny utstillingsbane ble laget. Stolte satt vi på rad og rekke bortover langs ringen. Det er jo slik vi er vant til å sitte….. Å selvfølgelig hadde vi ordnet med ringbånd også. (Etter hvert har denne banen blitt parkeringsplass nederst på området vårt)
Det første Midt-Norsk Mesterskap ble så avholdt. Vi hadde campingvogn til kjøkken og leide aggregat (som nesten druknet da floa kom), men vi hadde et kjempearrangement. Fest hadde vi i et stor-telt, som for øvrig ble oppholdsplass senere når været tilsa det. Erik Skamfer hadde skaffet to digre langbord med benker til (de står nå foran klubb-huset). Vi hadde bål i en gammel oljetønne på kalde dager.

Annett Bäck hadde fått en container som ble plassert inntil skogkanten, og vi hadde endelig en plass å gjøre av alle tingene våre. De hadde tidligere vært lagret litt rundt om kring. Det var en stor lettelse å endelig få alt samlet på èn plass.

I 2001 ble en etterlengtet avtale om leie av Stavsøra endelig undertegnet, og den skulle løpe i 10 år, med opsjon.
Vi var kjempeglade. Nå kunne vi kanskje installere noe mer permanent tak over hodet.
Bruks-stevne ble arrangert, og Arvid Ekle kom med 5x5m ferdigplen som ble rullet ut. Krypøvelsen i bruks-appell krevde gress. Annett Bäck klippet denne med sin egen saks!!! (vi hadde jo ingen gressklipper). Formann Arvid Ekle fikk tidsproblemer, og overlot formannsjobben til sin nestleder Arvid Krogh.

2002
Vi investerte i en brakke til kaffekoking og ly for vind/regn. Med åpning i ene enden, fungerte den som kiosk på våre stevner. Den fikk kjøkkenbenk og sittekrok, og vi var kjempeglade. Denne ble senere toalettbrakke.
Midt-Norsk Mesterskap ble arrangert, på grus selvfølgelig.
Ved generalforsamling i november ble Harry Lyder valgt inn som formann for siste del av perioden til Arvid.

2003 gikk med til steinplukking (til tider så mange som gikk og plukket at vi så ut som potetplukkere) og bearbeiding av den øverste banen, Bruks/RIKbanen, ble sådd om høsten.

Hytta måtte selges hvis vi skulle få råd til å sette opp et klubbhus på Stavsøra som vi også kunne ha medlemsmøter i.

2004. Gresset på RIK banen grodde som bare det, og både elektriske klippere og diverse flymoer endte sine dager etter runder på banen.

Takket være Trond Eriksen fikk vi kjøpt en hel kontor-rigg for 6 000,-, men hytta stod enda til salgs og vi hadde ingen penger. Ingun Moe ble en reddende engel, og forskutterte gjennom sitt firma mellom 80 og
100 000 i 6 mndr. Derfor står det fortsatt et skilt med ”Ivar S Moe” på veggen ved inngangen til Klubb-huset 
En knallhard dugnad (og 100 000,-) senere var riggen på plass på Stavøra (14. og 15. februar ble riggen demontert og flyttet) og vi var akkurat ferdig i tide til Midt-Norsk med innredningen. Slitne medlemmer hadde klart å ”lande” prosjektet trygt. For en innsats!!!!

I 2005 sådde vi gress på midtstykket, og det ble jammen meg klart til utstillingen samme sommer.
Geir Flønes skaffet oss et flunkende nytt kjøkken – helt gratis.
Og store fremskritt: vi kjøpte gressklipper som vi kunne sitte på. Denne ble for øvrig stjålet etter bare en uke i containeren, og vi beslutte å koble alarm til alle våre ”oppbevaringsplasser”. Ny klipper (samme sort) ble anskaffet, og dette lettet selvfølgelig mye arbeid fra slitne medlemmer som prøvde å holde banen i hevd.

2006
Vi gjerder inn banene. Maler og vedlikeholder området gjennom flere dugnader. Man høster som man sår, heter det, og vi hadde laget oss arbeide for årene fremover. Skulle området bevares og ikke forfalle, var det bare å henge i å jobbe.

2007
Harry Lyder takker for seg etter 5 arbeidsomme men flotte år i sjefsstolen, og overlater skuta til Gunnar Aagesen ved generalforsamling i januar 2008.

2008
Alle tror at Stavsøra alltid har vært sånn og at alt gjør seg selv…… ?

Å regne arbeidstimene våre medlemmer har lagt ned på Stavsøra, er helt umulig. Men uten denne innsatsen hadde vi ikke hatt plassen slik den fremstår nå. Årlige utgifter for å i det hele tatt ha Stavsøra med klubbhus og baneanleggene er ca kr 80 000,- pr år. Bearbeiding og vedlikehold av uteområdene inkl leien er kr 50 000. Treningsavgiften som pr dd er på kr 350,- dekker på langt nær denne summen. Derfor har vi supplert med kaffe/vaffelsalg på onsdager og søndager.

Kravet er at ALLE som benytter baneanleggene SKAL betale treningsavgift. Ønskedrømmen er jo at ALLE som benytter området VIL betale . Det er en unik plass vi har. Norges, ja kanskje også nordens flotteste anlegg. ALLE som kommer langveisfra er mektig imponert over det vi har fått til. Her kan vi møtes til kaffe og vafler. Alltid møte artsfrender. Ha innholdsrike diskusjoner, som kanskje også ender i at man er enig om å være uenig. Vi har stor takhøyde, og rommer et gjennomsnitt av befolkningen. Ikke vanskelig å finne treningskompis. Alltid noen og spørre til råds. På Stavsøra finnes ALT på èn plass !
Da er vel 350,- kr og en ”vaffelvakt” en rimelig årsavgift å betale, eller hva ?
Driften stabiliserer seg, og vi har driftsoverskudd for første gang på flere år.

2009
RIKbanen utbedres slik at den innehar internasjonale mål, og nytt gjerde settes opp i fremkant. Testløypa modifiseres, og er vel snart Norges beste?
Vi er i møter med eier av Stavsøra, og ny leiekontrakt på 10 nye år inngås fra 1.1.2010

2010
Gunnar Aagsen overlater ledervervet til Geir Flønes ved generalforsamlingen i januar 2010.
Brukeravgifta for Stavsøra økes til kr 600,- for å forsvare ny leie og drift av området.

2011
Gjerde rundt Lydighetsbanen blir satt opp av komiteen selv.
Flere stolper med lys monteres slik at parkeringen og den gamle grusbanen blir mer opplyst.
Brukeravgifta defineres mer klart til: De av våre medlemmer som benytter klubbens innleide
område med hund, er brukere og skal betale brukeravgift.

2012
Nye gjerder rundt RIKbanen og Utstillingsbanen
Vannprosjekt – boring etter vann – totalt mislykket

2013
Ingen store prosjekter – Vi søker Melhus kommune om dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan. Ting er uavklart med kommunen og prosjekter må settes på vent

2014
Ny gressklipper, bankterminal gir en ny hverdag. Kjøpt hjertestarter og avholdt hjertestarterkurs for påmeldte medlemmer.

2015
Vanntank – det ryddes plass i container – legger rør inn til kjøkken og utekran. Isolerer rør
Nye benker og bord lages på plassen i god dugnadsånd med Erik Skamfer som primus motor

2016
Geir Flønes overlater ledervervet til Roger Svendsen.
Prosessen med reguleringsplan fortsetter. Rådmannens forslag til vedtak setter en frist for å fraflytte og rydde område innen 01.05.2016. Melhus Formannskap er på befaring i februar på Stavsøra. Vi blir enige om å ha et møte med grunneiere, NBHK, og Melhus kommune 11.03.2016 i rådhuset på Melhus.
Grunneierne, NBHK og Avd Nordenfjeldske blir enige om å samarbeide og sette i gang prosessen med reguleringsplan. Melhus kommune er villig til å bidra med inntil kr 50.000,- i prosessen. Frist for oppstartsmøte blir satt til 01.05.2016.
Norges Hus AS, Melhus blir hyret inn som konsulenter for arbeidet med et pristilbud på kr 158.000,-

2017
Det blir lagt strøm frem til campingområdet vårt.
Det må lages en Naturmangfoldsrapport ifb med reguleringsprosessen. NorConsult blir hyret inn til denne oppgaven.

Hilde Aspaas Eriksen


Bilder fra 2006

Lade, første brakka lastes på...

Et klubbhus tar form.. 

 

Trond, Terje og Mikael i panel-sving Inge og formann Harry inspiserer

 

Noen kaffepauser må man jo ha....... Harry, Oddbjørn, Terje og Trond

Kristin, Monica og Margareth

Ingen heligdager her takk! Marit jeg ser en hær..... Geir, Inger, Annett og Marit maler

Torbjørn maler vegg

 

Trond har dreisen på raka

Liten mann med stor maskin....

 

Inge og Bjørn lager sandkasse til barna, Fredrik overvåker...

Se hvor fint det har blitt !!!!

Sist oppdatert 11.11.2021 kl. 08:12

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn